Kirjoittamisen kritiikkipiiri

proosaa, novelleja, runoja, kolumneja

Uusi ilme, samat koodit

Posted by kritiikkipiiri : 1 lokakuun, 2007

Vaihdoin heti alkumetreillä blogimme ulkoasua, sillä testilukijoideni viestit olivat häkellyttävän samankaltaisia: meheviä tarinoita, mutta valkoista tekstiä on vaikea hahmottaa mustalta pohjalta. No, sellainen pelihän ei vetele lainkaan, tuumasin, ja ryhdyin etsimään blogille uutta ilmettä.

Vaikka olinkin mielestäni valinnut WordPressin tarjoamista ulkoasuvaihtoehdoista ehdottomasti kaikkein tyylikkäimmän, en epäröinyt hetkeäkään luopua siitä, koska olennaista on, että lukijat saavat selvän tekstistä. Tärkeintä ovat kritiikkipiiriläisten runot ja tarinat, ei koreudella keikarointi! Toivottavasti luomamme sanojen maailma näyttäytyy nyt kaikissa sävyissään ja värikkyydessään. Lukuiloa! (Eija)

Lisäys 2.10. klo 9.30
Kurssilaisista Maija paheksui blogin ilmeen vaihtoa ja piti tätä uutta versiota laimeana ja tylsänä. Värikin oli kamala: sairaalansininen. No, tässä olisi nyt punaraitainen versio, kuten WordPress vaihtoehtoa nimittää. Minun näytölläni ei tosin näy minkään valtakunnan raitoja. Parempi?

Vastaus 6.10.2007

Surffaillessaan virtuaalisessa aallokossa paheksuva putkimies vierailee tylsillä ja tylsemmillä sivustoilla. Kritiikkipiirin sivuilla putkimies ällistyy! Miten nerokasta ja lennokasta tekstiä! Upeita oivalluksia ja sanasäilän sivalluksia! Vaan sivun ulkoasu ihmetyttää. Miksi niin tylsät värit? Sillä eihän tuollaisen tekstin takana voi olla mitenkään väritön ja tylsä joukko! Putkimies päättää ryhtyä toimeen. Hän kasaa kaikki eriväriset putkensa ja asettelee ne kauniiseen kasaan. Hitsaa vähän sieltä ja tuolta. Yhdistää tuon ja tämän. Kirjoittaa pari lausetta: Kritiikkiä, kritiikkiä se on. Paheksunta sana mahdoton. (Paheksuva putkimies alias MaijaV)

7 vastausta kirjoitukseen “Uusi ilme, samat koodit”

 1. Maurelita said

  Hei ja hauska piipahtaa täällä !

  Viides rooli oli mainostanut tätä Kafkakosken blogissa, onnea uudelle projektille. =)

  Ulkoasussa on ehdottamasti tärkeintä selkeä ja lukijoille ystävällinen pohja ; itsekin tingin omista oudoista jutuistani ja laitoin valkoisen pohjan tekstille. Usability on vuosisadan kova sana !

  *terveiset Pariisista*

 2. Kiitos kannustuksesta, Maurelita! Sinähän olet tosi nopea, olin nimittäin tulossa blogiisi tuomaan kutsua, mutta kun näitä leipätöitäkin täytyy tehdä… ;-) Piipahda toistekin, saat viemisinä rattoisaa lukemista! (Eija alias Viides rooli)

 3. Maurelita said

  Ai sinäkö se olit… =)

  Joo leipätyöt pistää kapuloita blogien rattaisiin, omakin ihan retuperällä – pitäis postata jotain !!!

 4. Eija said

  Missä Viides rooli luuraa? No täällähän minä, täällähän minä…

  Kuule Maurelita, tällainen kimppablogi on tosi ihana. Minusta on ollut hauskaa parina viime päivänä sukeltaa tuttuun osoitteeseen, kun vähän väliä tarjolla on ollut yllätyksiä: taas joku on käynyt kirjoittamassa hienon tarinan. Ihan kuin olisi kirjallinen joulu koko ajan :-D

 5. Haavetar said

  Antoisaa kurssia kaikille asianosaisille!

  Sivusta tupsahtaneena ja siksi ensin selailemalla tutustuneena kaipasin tietoa postausten kontekstista. Olisikin hyvä, jos tehtävänanto olisi jokaisen postauksen yhteydessä selkeästi esillä – luki blogia sitten kronologisesti tai satunnaisesti mistä tahansa aloittaen.

  Esimerkiksi Satu B-:L:n (Viski aurinkoisena aamuna) tarinan prologi valaisi paitsi tekstin lähtökohtaa, niin myös kirjoittamisen etenemistä ja lopputulosta. Tulin uteliaaksi, että mitä piirteitä mainitulla henkilöllä onkaan.

  *toivottaa ja niinkus toivoo*

 6. Eija said

  Hei Haavetar, ja kiitos viestistäsi. Nostit esiin tärkeän pointin: tässä blogissa on kiinnostavaa muun muassa tuo, miten tarinat ovat syntyneet, millaisen tehtävän ohjaaja on antanut ja miten kukin kirjoittaja on sitä sekä noudattanut että poikennut annetusta ohjeistuksesta.

  Toisaalta tarinat ja runot toimivat myös ilman taustakartoitusta, ja niinhän asian tulisikin olla. Mutta yritän jatkossa jäntevöittää blogin informatiivista antia. Olemme vielä niin alussa, kurssihan alkoi vasta viime lauantaina (29.9.), enkä ole halunnut lyödä lopullisesti lukkoon blogin sisällöllistä rakennetta. Pidäthän meidät jatkossakin hereillä, Haavetar. Kommenttisi ovat enemmän kuin tervetulleita!

 7. Satu said

  Kiitos kommenteistasi Haavetar. Olen iloinen, kun huomasin, että kirjoittamaani tekstiä oli luettu. Tämä blogiin kirjoittaminen on minulle ihan uusi juttu. Olen kokenut ei-asiateksteihin perustuvan kirjoittamisen enemmän henkilökohtaisena asiana. Nyt kun muillakin on pääsy vapaille lauselaitumilleni, tuntuu se vähän oudolle, mutta ei suinkaan häiritsevälle.

  Terveiset syysaurinkoisesta Porvoosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: