Kirjoittamisen kritiikkipiiri

proosaa, novelleja, runoja, kolumneja

Kulttuurijournalismin kurssi

Posted by kritiikkipiiri : 19 lokakuun, 2007

Mark suunnittelee kulttuurijournalismin kurssia, mutta hän oli sijoittanut ideastaan kertovan merkintänsä kommenttilootaan, jossa se jäi vähän pimentoon. Siksi nostin merkinnän tänne näkyville.

Eija

Tervehdys taas,

en ole vielä täysin sisäistänyt Kirjoittamisen kritiikkipiiri -blogin ”karttaa”, joten en tiedä, meneekö tämä teksti oikeaan paikkaan.
Asia on tämä: suunnittelen kulttuurijournalismin kurssin järjestämistä ja tutkailen, kuinka paljon kurssille voisi olla tulijoita.
Kurssilla opiskeltaisiin taiteilijahaastattelujen, kritiikkien ja muunkinlaisten lehtijuttujen kirjoittamista. Ensisijainen kohderyhmä olisivat kulttuurilehtien sekä päivälehtien kulttuuriosastojen avustajat ja sellaisiksi pyrkivät.

Kurssi nivoutuisi aluksi osaksi Porvoon kansalaisopiston kritiikkipiiriä, mutta haarautuisi myöhemmin Särön omaksi koulutukseksi, johon olisi myös erillinen osallistumismaksu. Maksuilla katettaisiin osa kuluista, loput maksettaisiin Särön omista koulutusrahoista.

Kurssin pääopettajana toimisi freelance-toimittaja Eija Mäkinen. Vierailevia luennoitsijoita tilattaisiin esimerkiksi Helsingin Sanomilta. Kurssipaikkoja olisivat Porvoo tai Helsinki tai molemmat. Ja kokoontumiskertoja olisi aluksi 5-8 kertaa, kysynnästä ja taloudesta riippuen enemmänkin. Kommentoikaa!

Mark

5 vastausta kirjoitukseen “Kulttuurijournalismin kurssi”

 1. Putkimies pilkuttaa said

  Kom-kom-kommentoi putkimies. Kiinnostaa kurssi, näin ilmoitusluonteisena asiana. Ei ole journalistiikka vieras, vain kaukaiseksi jäänyt kaveri. Nyt sitä olisi taas mukava lähentyä. Vuosien jälkeen toinen näkökulma?

  Ja monille toimittajille voisin suositella kielioppikurssia. Kyllä meinasi lähteä taas eräs paikallinen päivittäin ilmestyvä sanomalehti keräyslaatikkoon alta aikayksikön. Missä on lukutaitoiset oikolukijat!

  Mikä on muuten tuo sanonnassa käytettävä aikayksikkö, ken tietää? Ja miksi muuten aina vain Ken tietää, eikä koskaan Barbie. Tasa-arvoa?

  Sivuhuomautuksena: En kannata mies-loppuisten työnimikkeiden uudistamista! Kyllä sen erottaa, onko sitä lautamies-mies vai lautamies-nainen. Vai erottaako?

 2. Jaana said

  En kyllä ymmärrä, miten tämä toinen kurssi voisi yhtäkkiä tupsahtaa toisen kurssin ”sisälle” kun siitä ei ole ilmoitettu alkuperäisille osallistujille mitään? Mark voisi varmaan selvittää enemmän asiaa täällä kritiikkipiirin blogissa.

 3. Eija said

  Mark osaa tietenkin vastata suunnittelemaansa kurssia koskeviin kysymyksiin paremmin kuin minä, mutta kyse ei ymmärtääkseni ole tästä kritiikkipiiristä, vaan hän hahmottelee tulevaa koulutusta. Olen lupautunut toimimaan pääohjaajana, jos ja kun kurssi käynnistyy. Kuulemme kaikki varmasti lisää, kun Mark palaa lomalta.

 4. Satu said

  Osallistuin elokuun alussa Markin ja Eijan järjestämään Särö-artikkeleiden kommentointipalaveriin. Sain tuolloin paljon hyviä vinkkejä kulttuurijuttujen kirjoittamiseen. Jos lisäohjausta on luvassa niin ilmoittaudun mukaan.

  Onko tarkoitus, että kritiikkipiiri jatkaa proosan, novellien ja runojen parissa, ja sen rinnalla käynnistyy erillinen kulttuurijournalismin kurssi? Tämä vaihtoehto selkiyttäisi kummankin kurssin sisältöä. Ne, joita journalistiikkapuoli ei kiinnosta voisivat keskittyä omien tekstien tuottamiseen ja hiomiseen kritiikkipiirissä.

 5. Jaana said

  Kyselin asiaa vain Markin lauseen pohjalta, sillä hän kirjoitti näin: ”Kurssi nivoutuisi aluksi osaksi Porvoon kansalaisopiston kritiikkipiiriä, mutta haarautuisi myöhemmin Särön omaksi koulutukseksi…”
  niin siinä mainitaan tämä kritiikkipiiri. Sinänsä kurssi voi olla ihan mielenkiintoinen. En kyllä itse ehdi osallistua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: