Kirjoittamisen kritiikkipiiri

proosaa, novelleja, runoja, kolumneja

Blogin hiljaisuus

Posted by kritiikkipiiri : 13 marraskuun, 2007

Marraskuun räntäsateet ovat näköjään vetistäneet kritiikkipiiriläisten kirjaimet ja sanat. Hiljaista on. Ja niin kovin pimeätä! Sytytetään kynttilöitä ja odotellaan lunta. Voi tietysti vaihtoehtoisesti laittaa sähkövalot päälle. (Ja tietysti ympäristöään ajattelevan piiriläisen katkaisijasta syttyy energialamppu.)

Haikeaksi ja melankoliseksi meinaa mennä myös tekstit. Etsitään sanoja, synkkiä sanoja, ja kirjoitetaan niitä niin paljon, että niistä tulee valokkaita. Tai keksitään uusia sanoja, eikä yrmystellä sateisilla teillä sukat märkinä. Minä olen kirjoittanut niin, että on kädet kipeinä. Upottaisin ne jäähän, että turtuisivat – nuo verille raadellut sormet! Näppäimistö polttelee ja aakkoset kiusaavat unissakin. Kielitoimiston oikeinkirjoitusopas myhäilee pöydälle, ei siitä voi pitää näppejä erossa! Erikoislainat ja aakkostukset. Lyhenteet ja pilkut! Ah, ystäväni pilkut. ,,,,,,,,,,,,,,,,, olen virallinen pilkuttaja!

Tuossa jokin aika sitten huvittelin ja keksin uuden sanan ja sille merkityksen: Ukkua. Liikkumista kuvaava verbi. Ukkuva. Erityisesti Itä-Suomen metsissä reippaasti kävellen liikkuva itsenäinen mieshenkilö, joka juttelee metsäneläimille.

Jollei kenelläkään ole parempaa tietoa, niin pidätän itselläni sanan tekijänoikeudet!

 

Yhtään runoa en ole marraskuussa kirjoittanut. Joko olisi sen aika.

 

***

villapaita tuulettuu

räntäsateessa

lapset kintut märkinä huutaa pihamaalla

lumiukko on hiekkaukko

viimevuotisia käpyjä

kylmiin poskiin puhaltaa lämmintä

eikö se lumi tule jo

***

 

Karheaa marraskuuta toivottaa haikeanvaikea putkis

 

 

 

2 vastausta kirjoitukseen “Blogin hiljaisuus”

 1. Markus said

  Maija Maija! Hyvä että otit puheeksi. Olen käynyt sivuilla säännöllisesti ja ihmetellyt kun kukaan ei kirjoita mitään. Totisesti!

  Ja sori etten ole vielä lähettänyt kirjoituksestasi palautetta. En ole lukenut tekstiä. Perin eriskummallinen juttu. En ole lukenut, en ole kirjoittanut, en ole katsellut, en ole kuunnellut, en ole saanut aikaiseksi mitään. Johonkin kaikki aika on silti mennyt, mihin, en tiedä!

  Jotain yritän saada valmiiksi niin että lähetän sen kurssilaisille huomenna. Olkaa siis varuillanne. Olen myös yllättynyt siitä että teksti on niinkin aurinkoista ja hyväntuulista vaikka marraskuu on pöyristyttävän kovaa aikaa. Ajattelin että tästä se alkaa ja jouluun asti kestää, sitten se onkin jo kohta kevät. Välillä ihmettelen miten selviämme marraskuusta, tai eihän kaikki selviäkään, mutta tähänkin tottuu. Ja siitä voi ottaa kaiken irti, villasukat, viini, kynttilät ym. Kunhan olisi vaan pakkasta, sitä loskaa ei kestä kyllä.

  Ja vielä autosta, olen lopullisesti menettänyt uskoni nykyisiin romukasoihin. Ensin se vaihdelaatikko, sitten uusi(laatikot eivät ole uusia vaan kunnostettuja) laatikko, no se kesti päivän. Maanantaina soittivat että uusi laatikko (järjestyksessään siis kolmas) oli tullut mutta laatikko ei ollutkaan oikea vaan toiseen malliin sopiva. Nyt odotellaan siis taas uutta vaihdelaatikko. On nimittäin aiheuttanut harmaita hiuksia marraskuun keskelle. Mutta tämä tästä tällä kertaa.

  Markus

 2. Maija said

  Markus Markus!
  Niin juuri, ehkä muutkin käyvät sivulla vaan ihmettelemässä, miksei toiset kirjoita. Olen ollut niin uppoutunut kirjoittamiseen, etten ole pitkään aikaan viettänyt yötä seurassasi (radion ääressä).
  Hiljaisuudessa sanat kuulostavat paremmilta.

  Eikähän sitä kaikkia tekstejä jaksa tai viitsi lukea. Kritisoidaan kun on sen aika.

  P.S. Osta uusi auto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: