Kirjoittamisen kritiikkipiiri

proosaa, novelleja, runoja, kolumneja

Jäähyväiskirje

Posted by kritiikkipiiri : 20 helmikuun, 2008

Pyydän tuhannesti anteeksi Topilta, että tämän sadan sanan tarinan tuominen kritiikkipiirin blogiin on venynyt ja vanunut ja vienyt aikaa enemmän kuin tarkoitinkaan. Vaan nyt nöpötän tässä blogin äärellä ja siirrän tunnollisesti lahjakkaan kirjoittajan tiukan tarinan muidenkin nautiskeltavaksi. Olkaatten hyvät! Ja kaikille kävijöille toivotan pulppuilevaa ilomieltä, vuolaita sanavirtoja ja pitkää pinnaa eiku ikää — Eija

Virhe

Veden läpi ei kuulunut enää mitään. Kuristin kurkusta aikani, kunnes liikkeet lakkasivat. Tein sen, mitä olin vuoden suunnitellut. Se narttu ei enää hallitse elämääni, ei herätä aamulla eikä kerjää illalla – öistä puhumattakaan. Oli virhe muuttaa yhteen, mutta nyt virhe on korjattu. Kumman löysitte ensiksi, minut vai hänet?”

– Virheistä oppii, sanoi tutkinnanjohtaja itsekseen ja taitteli vettyneen kirjeen takaisin pieneen muovipussiin. Kirje oli löytynyt merestä nostetun miehen taskusta.

Mies oli nähty elävänä viikko aiemmin – päivänä, jolloin käräjillä oli julistettu hänen johtamansa pankki konkurssiin. Pari päivää tämän jälkeen oli pesänhoitaja vieraillut poliisin avustuksella miehen kotona.

Talosta oli löytynyt vain ammeeseen kuristettu kissa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: