Kirjoittamisen kritiikkipiiri

proosaa, novelleja, runoja, kolumneja

Herätys, komisario Tenkanen!

Posted by kritiikkipiiri : 30 syyskuun, 2007

Ja tässä Jaanan versio lauantaisesta kirjoitustehtävästä. Homma eteni näin: Mark kehotti kuvittelemaan tarinan päähenkilön, jossa on jotakin erikoista, jokin särö. Mitä hän tekee ensimmäiseksi aamulla?

 

Kun väki ryhtyi kirjoittamaan, Mark lisäsi tarinaan uuden kohdan: henkilön kännykkä piippaa ja näytölle ilmestyy teksti: Sinä jäit eilen kiinni valehtelusta. Miten tarina etenee? Kynät suihkivat vauhdikkaasti (kyllä, tehtävät tehtiin lauantaina käsin kirjoittaen. Apropos, tästä meidän pitääkin keskustella: haluavatko kurssilaiset käyttää tunneilla omia kannettaviaan?).

 

Jälleen uusi lisäys Markilta: nyt henkilö katsoo ikkunasta ja näkee jotakin yllättävää. Ja lopuksi vielä viimeinen käänne: ovelta kuuluu koputus. Kuka siellä on? Lopeta tarina yhteen ja vain yhteen repliikkiin.

 

Hyvät lukijat, siirtykäämme seuraamaan komisario Tenkasen aamurutiineja. (Eija)

 

Aamulla varhain

 

Komisario Risto Tenkanen heräsi aikaisin aamulla. Hän raapi pyöreää karvaista vatsaansa ja löntysti keittiöön. Hymynhäive huulillaan hän latoi pakastimesta ottamansa valmispullat pellille. Pussin päällä luki 12 reilua korvapuustia. Kahvinkeitin päälle ja suihkuun.

 

Kylpytakki yllään Tenkanen luki sanomalehteä keittiön pöydän ääressä. Suihkunraikkaana hän mutusti hitaasti ja nautinnollisesti kaikki pullat. Sitten hän katsoi hetken aamuauringossa kylpevää ruohikkoa ja vakavoitui.

 

Tenkanen huokaisi. Hän asteli vessaan ja työnsi sormet kurkkuunsa. Oksennus tuli helposti.

 

Kännykkä piippasi. Tenkanen katsoi näyttöä. Hän sai tekstiviestin jossa luki: sinä jäit eilen kiinni valehtelusta. Tenkanen meni oksentamaan lisää wc:hen. Lopuksi hän huuhteli suun suuvedellä, pitkä kurlaus.

 

Tenkanen katsoi taas ulos keittiön ikkunasta. Mitä hemmettiä, hän ajatteli nähdessään naapurin ampuvan jalkajousella rusakkoja Tenkasen omalla pihamaalla. Taas nuoli osui yhteen rusakkoon ja eläin jäi sätkimään maahan. Kaksi muuta makasi ruoholla täysin liikkumatta. Naapuri hymyili ja heilutti kättään Tenkaselle.

 

Tenkanen käänsi katseensa pois. Hän istui pöydän ääreen ja katsoi uudelleen kännykkäänsä tullutta viestiä. Lyhyen miettimisen jälkeen hän naputti: Ellen, tarkoitin mitä eilen sanoin. Pullasi ovat maailman parhaita. Oikeasti. Minulla oli vatsavaivoja. Ymmärräthän? Pyydän anteeksi jos loukkasin. Hän painoi lähetä-nappulaa.

 

Ovelta kuului koputus. Tenkanen kiristi aamutakin vyötä. Hän avasi ulko-oven ja näki naapurin virnistävän leveästi:

 

– Näistä riittää molemmille, naapuri sanoi riiputtaen korvista neljää vastatapettua rusakkoa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: